GLASBENA

PREDSTAVA

KRATKA VSEBINA

Muca Keti se nejevoljna zbudi iz spanja. Sanjala je, da je mačja kraljična, ki ji strežejo z vsem udobjem in najboljšimi jedmi. Jezna je, ker jo je zbudil nekakšen hrup, preden je uspela karkoli poskusiti. ugotovi, da jo je zbudil pes Čarli s svojim kašljanjem, smrkanjem in stokanjem. Revež se je prehladil. Najprej ga hoče napasti s kremplji in zobmi, a mačka ne bi bila mačka, če se ne bi spomnila zvitega načrta.

Najprej psa pouči o bontonu: če hoče biti pravi gospod, mora dami, kot je ona, v vsem ugoditi. Potem ga prebrisano prepriča, da se bo prehlada znebil, če bo pobil bacile. To pa se naredi tako, da se tepeš po smrčku. Čarli jo uboga, a se ne počuti nič bolje, pravzaprav še slabše. Keti predlaga injekcijo in ga z njo nič kaj nežno piči. Ker tudi to ne pomaga, mu nazadnje svetuje dieto. Podtakne mu svoje ribje kosti od kosila, sama pa poje njegove klobase.

Ko veeslo pleše naokoli, ker ga je tako dobro ukanila, si rep pripre v mišjo past. Čarli jo brez oklevanja reši, njej pa je zdaj hudo, da je bila tako grda z njim. Pravo prijateljstvo je vredno več kot prazne sanje in zdaj mu želi pomagati, da bo čimprej ozdravel.

Najboljši Par uvrščamo v večzvrstno dejavnost, saj združuje glasbo, ples in govorjeno besedo - dialogi so napisani v verzih. Vsebinsko smo se projekta lotili inovativno in zastavili izvirno avtorsko podlago (glasba, scenarij, songi, koreografija, kostumografija). Najboljši Par ni predelava ali v dialoge prepisana že znana pripovedka ali pravljica, Najboljši Par je povsem avtorsko delo.

Produkcija glasbene predstave:
STUDIO ANIMA IN DRUŠTVO MUZIKALČEK